Antwoorden

U heeft zojuist 4 vragen beantwoord.

Heeft u de vragen 1, 2 en 3 met JA beantwoord?

Uw pand valt in de categorie "risicovolle gebouwen" We raden u aan om binnen 2-4 weken conatact op te nemen met een zakendeskundig adviesbureau. Neem voor een lijst met ervaren en zakendeskundige adviesbureau's via het contactformulier contact met ons op.

Heeft u de vragen 1 en 2 met JA beantwoord?

Uw pand valt in de categorie "potentieel risicovolle gebouwen". Als uw pand 1 tot 2 bouwlagen heeft, dan raden we u aan om bij het meerjarenonderhoudplan (kortwerg MJOP) de staat van het metselwerk en de spouwankers te laten controleren en eventueel herstel in het MJOP op te laten nemen. Ligt uw pand in een open gebied of in de buurt van de noordzee (ca 20 km) en heeft het 2 bouwlagen of meer, dan adviseren wij u om op zeer korte termijn (2-4 weken) contact op te nemen met een zakendeskundig adviesbureau. Neem voor een lijst met ervaren en zakendeskundige adviesbureau's via het contactformulier contact met ons op.

Heeft u vraag 1 met JA beantwoord?

en is uw pand gebouwd in de periode 1980 - 1990 dan bestaat er een risico. Hoe groot het risico is, is zeer moeilijk in te schatten. Wilt u zekerheid dan neemt u contact op met een zakendeskundig adviesbureau. Anders neemt u de controle van de spouwankers + metselwerk in het reguliere MJOP mee op.

Als u vraag 4 met JA beantwoord heeft?

Dan verhoogd dit het risico op doorgeroeste en of gebroken spouwankers. Door het naisoleren van de spouw veranderd u het klimaat in de spouw. De spouw en dus ook de spouwankers blijven langer nat. Verder wordt het verschil tussen in temperatuur tussen het binnen en buitenblad vergroot. Hierdoor nemen de horizontale bewegingen in het spouwanker toe. Dit in combinatie met het langer nat blijven van de ankers kan tot een vroegtijdige breuk van het spouwanker leiden. Dit verhoogt de urgentie van bovenstaande combinaties. 

 

Company information

*verplicht

Extra informatie

Verzend

Voor meer informatie

Veilige Gevels
Hakkelaarsbrug 8
1399 VT Muiderberg
F +31 (0) 633 - 08 68 57

Contact formulier